Placinta impletita cu legume si carne


Reteta de Maria Udrea

Imi place cand mancarea este aspectuoasa si apetisanta, parca o mancam mai cu pofta! Aceasta placinta-aperitiv o fac de regula simpla, dar de data aceasta am ales sa o impletesc pentru a-i impresiona pe mesenii casei si chiar a avut efectul scontat. :)

INGREDIENTE:
1/2 pachet foietaj Bella
150 gr piept de pui afumat
150 gr costita de porc afumata
200 gr piept de pui proaspat prajit
2 fire ceapa verde
4 bucati gogosar murat
2 oua
2 linguri faina
1 lingurita mustar
piper
cimbru
1/2 legatura marar
2 graunti usturoi

MOD DE PREPARARE:
Feliem carnea si o punem intr-un bol.
Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni usturoiul curatat.
Gogosarul scurs l-am taiat bucatele mai micute si l-am adaugat in bol.
Amestecam bine ingredientele si le asezonam cu condimentele si mararul tocat.
Batem ouoale bine si oprim putin din ele pentru a unge placinta, iar peste restul adaugam mustarul si faina.
Omogenizam si turnam peste ingredientele din bol.
Fiind atatea ingrediente deja sarate, nu a fost nevoie de un adaos de sare.
Intindem foietajul peste folia in care a fost impachetat si taiem la capete in fasii, iar la mijloc asezam ingredientele.
Impletim marginile, ungem cu oul oprit cu ajutorul unel pensule si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

Noi am servit calda alaturi de sos iutica de la Bunatati din natura.


Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu