Tort "3 Ciocolate" - Andreea Denisa


Reteta de la Andreea Denisa

Un tort care a avut succes si l-am facut de ziua mea
BLAT:
3 oua
un praf de sare
o lingura ulei
3 linguri zahar
o lingura faina
2 linguri cacao

CREMA 1(ciocolata neagra)
200 gr ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
un plic de gelatina(10 gr)

CREMA 2(ciocolata neagra+ciocolata alba)
100 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
un plic gelatina(10 gr)

CREMA 3(ciocolata alba)
200 gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
un plic de gelatina(10 gr)

GLAZURA
75 ml apa
150 gr zahar
150 ml frisca lichida
75 gr miere
60 gr cacao
15 gr gelatina
2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)


Mai avem nevoie de un pachet de piscoturi.

MOD DE PREPARARE
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.
Se incepe cu asamblarea
Se pune blatul in tava inn care s-a copt si facem crema
1.Se rupe ciocolata neagra si se adauga frisca lichida, se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa si lasam 5 min.Punem gelatina pe abur pana se dizolva si o punem peste ciocolata racorita, apoi adaugam frisca batuta si o punem peste blat , dam la frigider pana facem crema 2.
La crema 2 si 3 se procedeaza la fel.


Trecem la glazura:
Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece.
Cernem cacao.
Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.
Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel.
Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta.
Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.
Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.
Se pun de jur-imprejur piscoturi si se glazureaza. Daca mai ramane glazura se poate pune in borcan la frigider pentru urmatoarea data cand mai faceti prajitura sau tort .


Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu