Salata festiva de cruditati


Reteta de la Janet Frunza

INGREDIENTE:

-2 morcovi
-o telina
-3 mere
-o mina de miez de nuca
-maioneza usoara (amestecata cu iaurt)
-sare si piper
MOD DE LUCRU:

Se spala si se curata legumele ,merele le lasam cu coaja cu tot.Le taiem pe fiecare ,felii cit mai subtiri,apoi feliile ,bastonase ,tot subtiri.Maioneza trebuie sa o avem pregatita si cum taiem legumele ,cum le incorporam in masa de maioneza, pentru a nu oxida.
Cind am terminat adaugam miezul de nuca,sare si piper dupa gust si amestecam usor.
Intr-o farfurie mai intinsa batem un albus de ou .Citeva fire de patrunjel le taiem foarte marunt.Luam cite o cupa de inghetata, o cufundam cu gura in albusul batut (am spus ca albusul sa fie batut intr-o farfurie intinsa ,pentru ca atunci cind cufundam gura cupei de inghetata ,dunga ce o lasa albusul sa nu fie prea lata) apoi dam prin patrunjel tocat.Punem salata in cupe si decoram cu felii de mar.

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu