Flan provencal



Ce ne trebuie

300 g făină
1 linguriță scorțișoară măcinată
150 g unt
1 ou bătut
700 g ceapă tăiată peștișori
2 căței de usturoi zdrobiți
6 linguri de ulei
400 g roșii tăiate felii
2 linguri bulion
cimbru, rozmarin și salvie, toate uscate și mărunțite
sare, piper, măsline

Cum se fabrică

Intr-un bol se cerne făina și scorțișoara, apoi se adaugă untul și se amestecă până când aluatul are aspectul pesmetului. Se adaugă oul și se frământă (se mai mai poate adăuga foarte puțină apă daca e necesar), apoi se intinde. Se pune o foaie de copt într-o tavă rotundă (25 cm diametru) și se așează aluatul ridicând și marginile 5 cm. Pentru vase de sticlă nu e necesară foaia de copt. Peste aluat se așează un strat de fasole ca să nu se umfle la copt. Se coace 20 minute la foc potrivit.

Între timp se prăjește ceapa în ulei până se inmoaie, se adaugă roșiile, usturoiul, bulionul, ierburile, sarea și piperul. Se lasă pe foc 5 minute, amestecând. Se toarnă compoziția peste aluatul copt, se decorează cu măsline și se mai dă 20 minute la cuptor.
Se servește caldă sau rece, opțional cu brânză sărată rasă deasupra.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie


Un comentariu: