Fasole frecata


Reteta de la Laura Melenti

O mâncare tradiţională, de post.
Ingrediente:
- 500 gr fasole boabe
- 3 cepe
- 5 catei usturoi
- 1 foaie dafin
- sare,
- boia
- ulei
Paşii:
1. Se lasă fasolea în apă rece. Eu am lăsat-o o zi şi o noapte, dar ajunge o noapte.
2. Se pune fasolea la fiert, împreună cu 3 căţei de usturoi, o lingură de sare şi o foaie de dafin.
3. După ce a fiert, se strecoară, păstrând zeama în care a fiert.
4. Bunica mea începea să o frece cu o lingură de lemn, turnând-o printr-un ciur, însă eu am
amestecat-o cu mixer-ul.
5. Se taie ceapa mărunt şi împreună cu 2 căţei de usturoi tăiaţi la rândul lor, se călesc în ulei
încins.
6. Se adaugă boia, o parte se amestecă bine cu fasolea, iar o parte se pune deasupra fasolei.

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu