Clătite cu ricotta (in aluat)


Reteta de la Lacrimioara Ciciu

Ingrediente:

250 gr ricotta
100 ml lapte
100 gr făină
2 ouă
1/2 linguriță praf de copt
1 lingură zahăr pudră
esență de vanilie
puțin unt (pentru prăjit)
smochine, miere (pentru servit)


Preparare:

Ricotta se amestecă cu laptele, făina, gălbenușurile de la cele 2 ouă, praful de copt și esența de vanilie.
Separat, albușurile se bat spumă. Apoi se adaugă în aluat și se încorporează ușor, amestecând cu o spatulă.
Într-o tigaie, se topește puțin unt și se prăjesc clătitele (de dimensiuni mai mici decât cele obișnuite). Cu o lingură, se pune aluatul și când este prăjit pe o parte, se întoarce. Focul trebuie să fie redus, altfel suprafața clătitelor se va arde și vor avea un aspect neplăcut.
Clătitele se servesc cu smochine tăiate felii și miere.


Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu