Nuci


Reteta de la Madalina Marin    

Ingrediente

1 ou mare
1/4 cană (de 250 ml) ulei
1/4 cană (aceeaşi) zahăr
esenţă de vanilie
coajă rasă de lămâie
1/4 pliculeţ praf de copt
făină cât cuprinde
Umplutura:
100 ml frişcă lichidă
50 g ciocolată neagră
30 g unt
esenţă de rom
cca. 80 - 100 g nuci prăjite şi măcinate fin

Mod de preparare

Se bate oul într-un vas cu uleiul, apoi se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi esenţa, apoi se pune praful de copt şi se amestecă totul bine. Se pune făină cernută, puţină câte puţină , până obţinem un aluat molicel, fin şi uşor de modelat.
Se formează biluţe care se coc în forma încălzită în prealabil. De dimensiunea potrivită a biluţelor de aluat ne vom da seama numai în momentul în care coacem câteva. Atunci ne dăm seama cam cât trebuie să fie ca să nu dea pe-afară.
Se coace tot aluatul (nu pot să spun exact câte ies ,pentru că sunt diferite formele, plus cantitatea folosita la o coajă poate fi iar diferită).
Pentru umplutură, se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata,esenţa şi untul. Se amestecă mereu până se obţine o cremă omogenă. Se lasă a răcit şi se adaugă apoi nuca măcinată.
Se umplu cojile cu câte un pic de cremă,apoi se lipesc două câte două şi se tăvălesc prin zahăr pudră.
Poftă bună!


Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu