Cosulete cu piersici si cardamon


Reteta de la Dana Szocs



Aveam niste piersici BIO ) de la tara insa,problema lor era ca aveau un gust amarui,foarte pronuntat asa ca m-am gandit sa le transform intr-un desert rapi si gustos care nu necesita nici mult timp insa,nici indemanare.

Am folosit

2 x 275 gr aluat foietaj
20-25 piersici mici
6 pastai de cardamon
30 ml visinata
200 gr zahar
scortisoara
Crema de lapte condensat:

400 ml lapte condensat,amestecat cu 50 ml lapte,2-3 linguri zahar vanilat si 2 galbenusuri de ou,toate acestea le-am adaugat intr-o oala si abia apoi am pus oala la foc si am lasat sa fiarba cateva minute,am mai adaugat coaja rasa de la o lamaie si la sfarsit 2 linguri amidon alimentar pentru a ingrosa crema.Am dat-o apoi deoparte sa se raceasca putin.

Am spalat si taiat piersicile in jumatati si apoi felii subtiri,le-am pus apoi intr-o tigaie pe foc impreuna cu zaharul si le-am lasat acolo pana cand zaharul s-a topit si cu siropul lasat de piersici a inceput sa fiarba toata compozitia,am adaugat apoi un praf de scortisoara si semintele din pastaile de cardamon.Am lasat la foc pana cand compozitia a fiert bine si s-a si ingrosat putin (ca si cand ati face o dulceata).Am lasat piersicile sa se raceasca complet.

Aluatul foietaj l-am intins pe masa de lucru si am taiat fiecare din cele 2 foi in 12 dreptunghiuri aproximativ egale.Am pus aluatul taiat in forma de briose,am adaugat o lingura de crema de lapte condensat si mai apoi piersici pana cand fiecare “cosulet” s-a umplut.

Am dat la cuptor sa se coaca,pana cand aluatul s-a rumenit frumos.

Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu