Chec cu cacao si stafide


Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:

5 oua
200 gr unt
300 gr zahar
140 ml lapte
240 gr faina
2 linguri cacao
1 lingura cappucino clasic
1 praf de copt
1 varf de cutit sare
2 linguri stafide
1 lingura coaja de portocala confiata
coaja rasa de lamaie
1 lingura esenta de rom

Mod de preparare:
Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte.
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine.
Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.
Incoporam stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos.
Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar.
Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.
Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit.
Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.
Sa aveti pofta!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Un comentariu: