Bomboane din fructe uscate trase in ciocolata


Reteta de la Janet Frunza

Ingrediente:

-fructe uscate:smochine,curmale,caise
stafide,cirese,kiwi,banane
-coaja rasa de lamaie
-esenta de rom
-ciocolata de lapte/ciocolata alba.

Mod de lucru:
Toate fructele,in afara de curmale, se pun la rehidratat,in apa cu esenta de rom.
Curmalele se curata de samburi si impreuna cu celelalte fructe,rehidratate,se dau prin blender,cat mai marunt.
Peste pasta de fructe gata formata,se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Se amesteca si se framanta apoi cu mana,rezultand,un "aluat" usor de modelat.
Cu mainele usor umede se fac bilute pe care le tragem in ciocolata.
Se pun la scurs pe un gratar si cand s-a intarit ciocolata neagra,se fac dare cu ciocolata alba.
Sunt de-a dreptul delicioase! Si foarte usor de facut!

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu