Boccelute cu carne tocata


Reteta de la Janet Frunza

Cei carora le plac pastele, aceasta este o reteta super!
Simplu si usor de facut.....si tare repede se mananca!

Ingrediente:

-250g pulpa de porc tocata
-2 catei de usturoi
-un ou
-o lingurita cimbru macinat
-citeva fire de patrunjel tocat marunt
-sare
-piper

Mod de pregatire:

Intr-un bol punem carnea tocata si ingredientele (usturoiul sa fie pisat).Amestecam bine si lasam la o parte.

Facem o coca de taietei, din ou si faina.
Sucim o foaie subtire pe care o taiem in patrate, pe fiecare patratel punem cate o lingurita de pasta pe care am facut-o din carne tocata.

Ungem marginele patratelor cu o pensula inmuiata in apa, apoi adunam colturile si facem o bocceluta. 
Le presam intre degete sa se lipeasca si le punem sa fiarba la abur cam 20 de min.

Cat asteptam sa fiarba, vom pregati un sos din:

-o lingura de pasta de tomate
-o jumatate de lingura de faina alba
-o lingurita de zahar
-o lingurita de delikat
-sare (daca mai trebuie)
-piper macinat
-o frunza de dafin
-175 ml.apa

punem toate ingredientele intr-o craticioara,le amestecam si le desfacem cu apa.
Punem craticioara pe foc si lasam sa fiarba, pana ce sosul capata consistenta. 
Cand totul este gata, pregatim o farfurie, punem sos si peste boccelutele cu carne.
Decoram cu patrunjel tocat marunt si servim cat sunt fierbinti.

Am facut doar doua portii....am sa mai repet figura!


Mai multe retete delicioase de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu