Beigli cu nuca


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:
Pentru aluat:

230 gr unt

3 linguri zahar
1 ou
1 galbenus
130-150 ml lapte
530 gr faina
25 gr drojdie
1 praf de sare
2 lingurite zahar vanilat

Umplutura de nuca:

500 gr nuca macinata
100-150 ml lapte
6-7 linguri zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 lingurite esenta de rom
coaja rasa da lamaie
1 galbenus pentru uns

Mod de preparare:
Aluatul:
Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam.
Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea.
Laptele il punem treptat pana aluatul devine omogen si framantam bine sa fie incorporate toate ingredientele.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit cam 1 ora dar intr-un loc mai cald.
Umplutura de nuca:
Infierbantam laptele.
Amestecam nuca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom.
Punem lapte treptat pana obtinem o crema de nuca.
Dupa ce a dospit aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in trei.
Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire si dreptunghiulara.
Impartim umplutura tot in trei, punem pe fiecare foaie si o intindem cu o lingura.
Lateralele le indoim putin spre interior pentru a nu iesi umplutura, apoi rulam fiecare foaie in parte.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam rulourile obtinute.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si ii mai lasam 15 minute sa dospeasca.
Batem galbenusul si ungem beigli cu ajutorul unui penson.
Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem cand sunt gata si ii lasam sa se racoreaca.
Vii recomand cu drag pentru ca sunt deliciosi.

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu