Tapa de creveti in sos picant


 
Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    
Ingrediente:
200 g creveţi “tiger” cruzi sau prefierti, decorticaţi (2 porţii)
1/3 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
1 linguriţă ardei iute tocat (conservat sau uscat)
2 căţei de usturoi
½ linguriţă boia dulce
2 linguri passata sau sos de roşii de bună calitate
Sare marină

1.Împărţiţi creveţii în două porţii şi aşezaţii în caserole de tapa, dacă aveţi, sau în orice tip de vas termorezistent. În fiecare vas se pune ulei de măsline, usturoi şi ardei iute tocat. Se presară sare şi boia, se amestecă ingredientele. Dacă vă place, puteţi presăra acum şi puţin cimbru uscat – dar numai dacă vă place.

2.Daţi la cuptor 10 minute, la temperatura maximă, apoi adăugaţi passata şi lăsaţi încă 10 minute în cuptor. Dacă folosiţi creveţi cruzi, ajustaţi timpul cu încă 10 minute în plus.
Se servesc fierbinţi, cu cartofi prăjiţi, pentru a vă bucura de sosul delicios.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu