Negrese cu crema de branza


Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente – 16 bucăţi
1 ou
225 grame cremă de brânză
50 grame zahăr pudră
5 ml extract de vanilie
Compoziţia de negresă
115 grame ciocolată neagră
115 grame unt
150 grame zahăr brun
2 ouă uşor bătute
50 grame făină
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi pregătim o tavă de 20 cm cu hârtie de copt.
Pentru crema de brânză vom mixa oul, vanilia şi crema de brânză folosită – eu am ales de această dată mascarpone, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.
Pentru a face compoziţia negresei, topim pe aburi ciocolata neagră şi untul. Când ciocolata şi untul s-au topit şi am obţinut o cremă lucioasă şi mătăsoasă, înlăturăm de pe foc şi adăugăm zahărul. Mixăm pentru ca zahărul să se dizolve, iar mai apoi adăugăm treptat cele două ouă, mixând foarte bine după fiecare. În cele din urmă adăugăm şi făina şi folosindu-ne de o paletă de plastic sau silicon amestecăm uşor, uşor, încorporând făina.
Turnăm în tavă aproximativ 3 sferturi din compoziţia de negresă şi o nivelăm. Adăugăm crema de brânză, iar în final restul compoziţiei de negresă. Cu un beţişor, scobitoare sau coadă de lingură, amestecăm straturile negresei noastre pentru a obţine un efect marmorat.
Coacem pentru 30-35 minute. O lăsăm să se răcească în tavă, iar apoi o tăiem în pătrăţele şi o servim cu multă poftă.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu