Reteta de la Alina Bogdan
Ingrediente:
-300 g faina
-400 g zahar
-6 oua
-125 ml ulei
-3 linguri apa
-3 lingurite cacao
-un plic zahar vanilat
-un plic praf de copt
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si mai apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar.
Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se amesteca cu miscari usoare de sus in jos.
In final se obtine o spuma deschisa la culoare cu un volum triplat.
Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne. Se incorporeaza peste spuma de ou adaugand pe rand cate un pic de faina apoi putin ulei, din nou faina si tot asa. Se adauga si apa si se amesteca usor cu o spatula.
Se imparte compozitia in doua boluri. Unul ramane ca atare iar in celalalt se adauga cacao.
Se tapeteaza o forma de copt de 26 cm astfel: fundul tavii cu hartie de copt udata si stoarsa bine iar marginile unse cu unt si faina.
In mijlocul tavii se pun 2 linguri din compozitia alba, apoi peste aceasta tot in centru 2 linguri de compozitie cu cacao si tot asa pana la terminarea compozitiilor. Nu nivelati cu lingura. Atentie si la manevrarea tavii: nu se fac miscari bruste pentru a nu irosi tot efortul depus.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Testul scobitorii este decisiv. Se mai lasa in cuptorul inchis 10 minute, apoi se scoate si dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu