Reteta de la Andreea Pintea
Ingrediente – 4 porţii
50 grame unt
coaja rasă de la 2 lămâi şi sucul acestora
115 grame zahăr – de preferat pudră
2 ouă – separate
50 grame făină
1 linguriţă praf de copt
300 ml lapte
Preparare
Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina şi mixăm din nou foarte bine. Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele. În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare.
Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte.
Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă. Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante. Veţi vedea că deasupra se va forma un blat uşor crocant, iar sub el se va ascunde o cremă de budincă delicioasă.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu