Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale


Reteta de la Camelia Bizadea 

1 ananas potrivit
1 păstaie de vanilie
3 linguri zahar zahăr
20 gr unt unt
4 linguri rom
sucul de la 2-3 portocale
inghetata de vanilie
frunze de menta
coacaze struguri

Curatam si pregătim ananasul .
Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc.
Se pune untul in tigaie , iar dupa ce s-a topit se adauga ananasul felii .
Se presara zaharul si se lasa sa se caramelizeze.
Adaugam rom si flambam..
Se toarnă suc de portocale peste el si pastaia de vanilie .
Se fierbe tot pe flacara mica, umezind ananasul din cand in cand.
Odată ce am obţinut un sos de sirop legat, si ananasul
s-a fiert ,dam deoparte.
Prezentare şi aranjament:
Puneti o felie de ananas, în mijlocul unei farfurii si acoperiti cu sos.
Pune o lingura de inghetata de vanilie pe partea de sus a acesteia.
Adauga un strugure de coacaze ,pastaia de vanilie şi frunze de mentă,ca decor .
Serviti acest desert cald.

Pofta buna !!

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu