Reteta de la Fortan Simona Ana
Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
un praf de copt
5-6 mere de aceiasi dimensiune.
Zahar caramelizat:
Se caramelizeaza 200gr de zahat intr-o oala cu fundul gros.Se intinde zaharul caramelizat pe intreaga suprafata a vasului.
Se aseaza merele intregi (se scot cotoarele de la mere).
In interiorul merelor se pune dulceata ,nuca si se presara scortisoara.
Blatul:
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza .
Se adauga galbenusurile.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cern.
Se adauga in compozitie si se amesteca incet cu o spatula.
Se da la cuptor pentru circa 35-45 min.
Dupa ce se raceste se rastoarna tortul.
Se orneaza cu frisca sau se lasa asa.
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
un praf de copt
5-6 mere de aceiasi dimensiune.
Zahar caramelizat:
Se caramelizeaza 200gr de zahat intr-o oala cu fundul gros.Se intinde zaharul caramelizat pe intreaga suprafata a vasului.
Se aseaza merele intregi (se scot cotoarele de la mere).
In interiorul merelor se pune dulceata ,nuca si se presara scortisoara.
Blatul:
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza .
Se adauga galbenusurile.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cern.
Se adauga in compozitie si se amesteca incet cu o spatula.
Se da la cuptor pentru circa 35-45 min.
Dupa ce se raceste se rastoarna tortul.
Se orneaza cu frisca sau se lasa asa.
iam iam,,cred ca e tare bun, sigur o sal prepar
RăspundețiȘtergere