Tochitura


Reteta de la Sabrina


Ingrediente:
1 Kg carne de porc slabă
400g afumătură (am avut o fleică afumată bună de tot)
o ceapă mare
o lingură de pastă de tomate
cimbru
două foi de dafin
ulei vegetal
o lingurița făină
jumătate de linguriță zahăr
sare, piper

Tăiați carnea de porc în cuburi potrivite și uscați-o cu prosoape de hârtie. Încingeți ulei vegetal într-o tigaie și prăjiți bine cuburile la foc mediu-mare, pe toate părțile, apoi scoateți-le pe un platou. Operațiunea asta trebuie făcută în tranșe, ca să nu se aglomereze carnea în tigaie.

Separat, într-o oală, căliți ceapa tocată mărunt în puțin ulei. Când s-a înmuiat adăugați 3 căni de apă și aduceți la fierbere, apoi adăugați cuburile de carne de porc, afumătura tăiată și ea în cuburi la fel de mari, foile de dafin și puțină sare.

Lăsați să fiarbă până când furculița pătrunde ușor în carne, moment în care adăugați lingura de pastă de tomate și cimbrul. Continuați fierberea încă 10 minute.

Frecați lingurița de făină cu zahăr și puțină apă, într-o cană. Adăugați treptat câteva linguri de lichid fierbinte din tochitură (ca să temperați amestecul de făină), apoi turnați totul în oală și amestecați bine. Dregeți de sare și piper.

Serviți cu mămăligă caldă, telemea rasă și un ou prăjit. Lângă un vin bun.

Să vă fie de bine!

Mai multe retete de la Sabrina gasiti pe blogul ei  www.prin-casa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu