Tort cu crema de visine


 Reteta de Maria Udrea

INGREDIENTE

Blat:
8 oua
8 linguri zahar
4 linguri ulei
6 linguri nuca macinata
4 linguri cacao
6 linguri faina
1 plic praf de copt
Sare
Crema:
1 borcan dulceata de visine(800 gr)
250 gr frisca lichida
10 gr gelatina
2 linguri amidon
200 gr visine
Sirop pentru blat:
500 ml apa
4 linguri zahar
Esenta de rom
Glazura:
100 gr unt
400 gr ciocolata amaruie
2 linguri cacao
50 ml lapte
2 linguri zahar

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE VISINE

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem in continuare cu telul pana se intaresc.
Adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, nuca macinata si faina amestecata cu cacaoa, amestecand incet pentru a nu se lasa aluatul.
Ungem forma de tort cu putin ulei, turnam compozitia si coacem la 180 grade pentru 35-40 minute. Apelam la testul scobitorii pentru siguranta.
Pentru crema incalzim dulceata de visine pe baie de aburi pana se dilueaza putin, apoi strecuram visinele, iar lichidul il punem intr-o craticioara si lasam pe foc pana atinge punctul de fierbere, apoi adaugam amidonul, mai lasam cateva minute amestecand continuu si apoi oprim focul.
Gelatina o punem la hidratat in putina apa.
Frisca o batem cu mixerul pana se intareste suficient.
Topim gelatina la foc mic si o amestecam cu compozitia de visine, caldute fiind amandoua. Lasam putin sa se mai racoreasca si amestecam cu frisca si visinele simple plus visinile din dulceata..
Blatul racit il taiem in trei parti, insiropam fiecare parte si asamblam in aceeasi forma in care l-am copt punand crema intre foile de blat. Dam la rece.
Pregatim glazura:
Punem pe foc untul, laptele, cacaoa, ciocolata maruntita si lasam la fiert mestecand continuu pana la topirea si omogenizarea tuturor ingredientelor.
Rasturnam calduta peste tort lasand sa curga sip e laterale.
Am ornat cu bomboane "Papagena" si crema de visine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu