Prajitura "Budincuta"


Reteta de Maria Udrea

INGREDIENTE

Blat 1:
400 gr biscuiti obisnuiti
4 linguri zahar
½ pachet margarina
200 mL apa
200 gr rahat multicolor
50 gr stafide
Blat 2
1 Kg mere
250 gr biscuiti
150 gr nuca taiata
2 lingurite scortisoara
2 linguri zahar
½ pachet margarina
Glazura:
5 lg zahar
3 lg cacao
4lg apa
1 lg ulei
100 gr ciocolata amaruie

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA "BUDINCUTA"

Mod de preparare blat 1:
Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa.
Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari.
Rahatul se taie in cubulete micute. Stafidele se pun in apa.
Intr-un bol se pun biscuitii sfaramati impreuna cu rahatul si stafidele. Se toarna compozitia cu zahar ars fierbinte si se amesteca bine.
Asezam o folie alimentara in tava(24/30 cm) si rasturnam blatul de biscuiti. Nivelam si presam bine.
Mod de preparare blat 2:
Se curata merele de coaja si interior si se dau pe razatoare.
Intr-un vas se pun pe foc merele razuite impreuna cu zaharul si scortisoara.
Biscuitii ii sfaramam.
Nuca se taie marunt.
Cand merele au inceput sa lase sirop, adaugam margarina si amestecam pana la topirea acesteia, apoi punem biscuitii treptat.
Rasturnam blatul cald peste cel din tava si nivelam. Presaram nuca deasupra si presam asezand folie deasupra.
Glazura:
Se pun intr-o craticioara toate ingredientele, se omogenizeaza bine si se fierb la foc mic
Se intinde folia cu bulele in sus si se rastoarna glazura peste ea. Se lasa putin pana se intareste si se aseaza cu grija peste prajitura. Pe mine m-a ajutat Ady la rasturnat, pentru ca nu am lasat-o sa se intareasca mult. Se da la rece, iar cand glazura este intarita definitiv se desface folia.
Glazura nu a iesit estetica, dar gustul a fost delicios.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu