Prajitura cu mousse de cioc cu lapte si dulce de leche


Reteta de la Raluca Balogh

Tava:25X35

Blat-5 oua
150 g zahar
150 g faina

Ouale la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul 25-30 min pana isi tripleaza volumul.Lasam mixerul deoparte si adaugam faina (cernuta) treptat folosindu-ne de o spatula(lingura de lemn) si amestecam prin rasturnare.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul prenicalzit pana trece testul scobitorii.
Blatul copt si racit se taie in 2 rezultand 2 blaturi mai mici.

Pt mousse avem nevoie de :350 g ciocolata cu lapte
300 ml smantana pt frisca
Smantana se pune pe foc pana atinge punctul de fierbere apoi se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita si se omogenizeaza/Se lasa la racit apoi se da pt 15-20 de min la congelator.Dupa acest timp crema se scoate si se mixeaza pana se deschide la culoare si devine pufoasa.
Sirop-pt aspect eu am folosit sirop de mere gutui ca sa nu schimbe culoarea blatului,dar se poate insiropa la fel de bine cu sirop din compot de ananas,sau piersici,caise etc.

Glazura :-eu am folosit dulce de leche facut de mine din 1l lapte de vaca gras
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1 varf cutit sare
250 g zahar
Toate acestea se pun intr-o oala inalta pe foc mic si se lasa pana se inchide la culoare si se ingroasa.Oala e bine sa fie supravegheata si sa se amestece din cand in cand sa nu se prinda de fund.
Primul blat se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata,se aseaza al doilea blat se insiropeaza si deasupra se intinde un strat uniform de dulce de leche.
Pt decor -am folosit aveline de frisca si bomboane de zahar


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu