Reteta de la Daciana Sarbu
Ingrediente:
- 75 grame zahar brun sau muscovado;
- 30 grame nuci maruntite;
- 300 grame ciocolata alba;
- un praf sare roz de Himalaya;
- 50 ml frisca lichida;
- coaja de la o portocala.
Mod de pregatire:
Am pregatit ingredientele frumusel si am caramelizat zaharul inr-o tigaie, iar apoi am turnat peste zahar si nucile. Urmatorul pas: am transferat aharul caramelizat si nucile pe o hartie de copt intr-o tava, iar deasupra am mai pus o hartie de copt, am nivelat si cu sucitorul am zdrobit cat am putut de bine. Se lasa la racit, dupa care se pune in mojar si se piseaza pana se face praf.
La bain-marie am topit ciocolata alba si am adaugat frisca lichida, amestecand cu un tel pana la omogenizare. Atentie! In functie de tipul de ciocolata, adaugati poate o lingura de frisca lichida in plus. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, matasoasa si nu foarte lichida. Puneti la final si coaja de portocala rasa si amestecati sa se incorporeze.
Amestecati ciocolata cu praful de zahar si nuci si turnati compozitia asfel obtinuta in formele de silicon. Lasati la racit pentru 3-4 ore si serviti cu placere maxima.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu