Casa de turta dulce


Reteta de la Fortan Simona Ana
Ingrediente:

300 gr miere albine
100 gr zahar
2 oua
O lingurita bicarbonat de sodiu
O lingurita sare
150 ml ulei
1 lingurita scortisoara
1kg faina
Pentru ornat:
Bomboane de forme si culori diferite
Fulgi de cocos
Glazura:
2 albusuri
500gr zahar pudra.

Se incalzeste mierea.
Se amesteca ouale cu zaharul la bain marie.Se ia de pe foc .
Peste se adauga pe rand mierea de albine,uleiul,bicarbonatul stins cu putina lamaie,sarea si scortisoara.
Faina se cerne si se toarna incet pana se formeaza un aluat bun de modelat.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune turta dulce intinsa uniform de circa 4 cm grosime.
Se da la cuptorul incins in prealabil, circa 20 min.
Cand s-a racit se taie turta tulce in forma de casa.
Se taie dupa sabloane facute din carton .Se face fata casei cu 2 geamuri si o usa,apoi spatele casei.Urmeaza cele 2 laterale cu cate un geam fiecare.La final se face acoperisul si hornul.
Toate se lipesc cu glazura facuta.
Apoi se decoreaza dupa imaginatie.

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu