Ciocolata in panacotta



Reteta de la Fortan Simona Ana

Ingrediente:
• Pentru panaccota:
250 ml lapte
250 ml frisca lichida
Un pliculet gelatina
Coaja de portocala intreaga
100gr zahar.
• Pentru crema de ciocolata
100 gr ciocolata
100gr frisca lichida

Se pun laptele si frisca lichida pe foc.
Se adauga 100gr zahar si coaja de portocala intreaga.
Se lasa pe foc pana ajung la punctul de fierbere.
Se topeste gelatina in putina apa rece si se adauga peste panaccota.
Se lasa la rece 4 ore.
Panaccota astfel racita se amesteca cu blenderul.
Peste ea se pune crema de ciocolata. Se omogenizeaza bine si se da la rece 1 ora.
Se pune in vas de plastic si se rastoarna cand e gata.

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro

3 comentarii:

  1. se scrie PANA COTTA.cu dublu T

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da asa se scrie...am scris in fuga, nu ca asta ar fi atat de important.

      Ștergere
  2. Cum adica coaja de portocala intreaga - de la toata portocala sau coaja mare apoi se scoate din compozitie?

    P. S. - e important sa fie scris corect ca altfel mai greu o vor gasi cei doritori pe Google si o astfel de reteta merita gasita.

    RăspundețiȘtergere