Chutney picant cu mere si struguri


 Reteta de la  Ramona Alina Pintea  

1 linguritã seminte chimin
1 linguritã seminte coriandru
1 linguritã seminte de mustar
2 ardei piri piri ( fãra seminte daca nu vrei foarte picant) tocati mãrunt
3 cepe rosi tocate fin
2 lingurite ghimbir pudrã
400 ml otet de mere
1 kg de mere decojite si tocate
300 gr struguri albi fara seminte, tocati
450 gr zahãr


Foarte important, cand începi sã gãtesti chuney, închide usa de la bucãtãrie, aromele sunt foarte intense!

Pune la încãlzit semintele de chimin si coriandru într-o tigaie uscatã, pânã î-si elibereazã aroma, apoi pune într-un mojar si piseazã.

Pune semintele de mustar la încãlzit pânã încep sã sarã si adaugã la amestecul de mirodeni.

Pune mirodeniile într-o oalã largã cu piri piri, ceapa, ghimbirul si otetul. Lasã sã fiarbã pânã se înmoaie ceapa.

Adaugã merele,struguri, zahãrul si 1 linguritã de sare de mare. Adu la punctul de fierbere si mai lasã vreo 20 min pânã când amestecul se leagã bine.

Toarnã în borcan/e spãlate bine cu detergent si sterilizate cca de 10 min. la cuptor, 180ºC.
Pãstreazã la loc rãcoros si uscat pânã la peste un an.

Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu