Chipsuri de parmezan



Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente – 8-10 chipsuri
150 grame parmezan ras
Preparare
Nimic mai simplu. Încălzim cuptorul la 200 de grade şi pregătim cu hârtie de copt o tavă potrvită. Până când cuptorul se încălzeşte dăm parmezanul pe răzătoare, având grijă să obţinem fâşii cât mai lungi de parmezan. De preferat este să optaţi pentru răzuirea parmezanului pe partea lungă a triunghiului de brânză, astfel vom obţine fâşii lungi şi uniforme. Parmezanul ras îl aşezăm în grămăjoare pe hârtia de copt, având grijă ca toate grămăjoarele să aibă cam aceaşi cantitate de parmezan pentru ca chipsurile să se poată coace în acelaşi timp.
Băgam tava la cuptor şi lăsăm chipsurile la 200 de grade pentru 5-6 minute. Când sunt uşor rumene şi fac bule la suprafaţă sunt gata. Scoatem tava din cuptor şi lăsăm chipsurile să se răcească pentru 5-6 minute, apoi cu o spatulă le luăm de pe hârtia de copt şi le pregătim pentru servire.
Sunt delicioase şi uşor de preparat. Noi le-am servit cu un pireu de mazăre.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu