Burgeri de curcan




 Prin aceasta reteta vreau sa dau un atac direct KFC-urilor, Mc-urilor si altor retele fast-food care vand mancare hiper calorica care nu face decat sa ne ingrase si sa ne umple de toxine. Este foarte usor de preparat, mult mai sanatoasa si bate la fund orice McPuisor sau mai stiu eu ce bazaconie.

Ingrediente (10 portii):
550 g carne de curcan, tocata
un dovlecel/zucchini potrivit
un ardei gras rosu
o ceapa rosie, maricica
2 catei de usturoi
un ou, batut
o jumatate de legatura de patrunjel
doua linguri pesmet
o lingura de cimbru, oregano si busuioc, proaspete sau uscate
sare, piper
chifle, castraveti murati, ketchup, inele de ceapa (pentru servit)

1. Se da dovlecelul pe razatoarea fina si se amesteca cu carna tocata.
2. Separat, se toaca marunt ardeiul gras, ceapa rosie, patrunjelul si usturoiul.
Se incinge o tigaie cu ulei de masline si se inmoaie ceapa si ardeiul gras pentru cateva minute. Se adauga apoi peste amestecul de carne impreuna cu celelalte ingrediente si se potriveste de sare si piper.
3. Se formeaza burgerii si se lasa deoparte pentru 10-15 minute, pentru ca aromele sa se amestece mai bine.
4. Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pun burgerii intr-o tava cu hartie de copt si se coc maxim 10 minute pe fiecare parte. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
5. Se taie chiflele pe jumatate, puneti cateva felii de castraveti murati, apoi un burger, putin ketchup si cateva rondele de ceapa rosie.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu