500 gr faina
4 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldut
25 gr drojdie proaspata
2 pliculete zahar vanilat sau vanilina
un praf de sare
Reteta asta o aveam salvata de pe net, dar link-ul respectiv nu mai merge. E o reteta simpla, aveti nevoie doar de putina rabdare. Intr-un castronel mic, amestecam o lingura de zahar cu drojdia si o lingura de lapte.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia acolo. Lasam la crescut pt 15 minute. Eu folosesc faina “care creste singura” . Nu stiu daca in Romania exista asa ceva.
Intr-un bol, batem albusurile cu zaharul ramas, sarea si zaharul vanilat. Nu le batem f tare. Apoi le amestecam cu galbenusurile si apoi turnam compozitia peste faina.
Turnam si laptele ramas si amestecam cu o spatula si apoi framantam 5 minute cu mana. Acoperim castronul si lasam la dospit 1 ora.
Presaram putina faina pe masa de lucru si cu ajutorul facaletului, intindem o foaie cu grosimea ceva mai mica de 1 cm. Taiem gogosile cu ajutorul unui paharel. Coca ramasa o framantam in maini si intindem iar o foaie si taiem gogosi. Din resturile ramase, putem sa mai facem 2-3 gogosi cu forma…ciudata :)
Lasam gogosile la crescut, inca o ora. Intr-o oala, punem aprox. 1 litru ulei, lasam sa se incinga bine si prajim gogosile. Aragazul meu este electric si pe o scara de la 1 la 9, eu prajesc la 7,5.
Cand s-au rumenit pe ambele parti, le scoatem pe o farfurie, le lasam putin sa se mai raceasca si apoi le tavalim prin zahar pudra. Foarte pufoase si bune!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu