Reteta de la Andreea Pintea
40 grame unt
65 grame grăsime – de preferat untură
75 grame zahăr
1 ou mic
câteva picături de esențe
150 grame făină
fulgi de ovăz sau porumb
câteva cireșe glasate
Preparare
Încălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă mai mare cu hârtie de copt.
Untul, grăsimea și zahărul se mixează foarte bine, apoi se adaugă oul și se mai mixează puțin. În final se adaugă esențele – vanilie sau migdale. Făina se adaugă încet mixturii zahăr și unt și se amestecă ușor, având grijă ca făina să fie încoprorată. Apoi cu mâinile ușor înfăinate se formează bile – de mărimea unei nuci, care se tăvălesc bine prin fulgii ușor zdrobiți și se așează în tavă. În final se garnisește fiecare fursec cu o jumătate de cireașă glasată și se dau la cuptor pentru 15-18 minute, până când sunt aurii. Se lasă 5 minute să se răcească în tavă.
Se servesc cu multă poftă, sunt fragede, ușor crocante la exterior și se topesc în gură. Rapide și delicate. Perfecte!
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu