Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:
1 borcan 800 gr cu untura
10 linguri iaurt
5 linguri zahar
1 praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
faina cat cuprinde
zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios.
Montam forma de biscuiti la masina de tocat.
Rupem bucatele de aluat, punem in masina si invartim de manivela.
Prin forma prin care ies biscuitii ii taiem cu cutitul cat dorim de lungi.
Ii asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Dam tava in cuptorul incins doar cat sa se rumnenasca si sa se usuce foarte putin.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi mari si inca una pe un sfert.
Ii lasam doar putin sa se racoreaca, apoi ii tavalim prin zahar pudra.
Sa aveti pofta cand ii savurati!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu