Batoane cu portocale


Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente
50 grame zahăr pudră
175 grame făină
un vârf de sare
175 grame unt
Pentru topping
4 ouă
350 grame zahăr fin
coaja de o portocală
120 ml suc proaspăt stors de portocale
175 ml frişcă lichidă
zahăr pentru pudrat – opţional
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi tapetăm cu hârtie de copt o tavă de dimensiune medie. Zahărul, făina şi sarea se amestecă împreună şi apoi se adaugă untul. Se frământă rapid cu vârful degetelor până când compoziţia are aspectul unui pesmet. Răsturnăm aluatul în tavă şi cu dosul unei linguri întindem aluatul pe toată suprafaţa tăvii pentru a forma o crustă. Dăm totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute până când crusta este aurie.
Între timp ne ocupăm de topping. Ouăle şi zahărul le amestecăm bine, apoi adăugăm coaja şi sucul de portocale şi amestecăm din nou. Separat batem frişca până când obţinem o consistenţă tare a acesteia. În final adăugăm, treptat, frişca bătută peste compoziţia de ouă.
Turnăm crema peste crusta caldă şi băgăm totul la cuptor pentru încă 40 de minute. Lăsăm prăjitura să se răcească foarte bine înainte de a o porţiona. Opţional o putem pudra cu zahăr.
Desigur că puteţi folosi şi alte citrice după bunul plac: lămâile sau limetele fiind o altă variantă.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu