Reteta de la Andreea Pintea
Ingrediente
2 banane bine coapte
2 ouă
200 ml lapte
150 grame făină
un vârf de praf de copt
un vârf de sare
15 grame zahăr – 1 lingură
15 grame cipsuri de ciocolată – sau bucățele de ciocolată
unt – un cubuleț
25 grame nuci, migdale sau alune mărunțite
Preparare
Bananele se zdrobesc pentru a obține un pireu. Se adaugă ouăle și jumătate din cantitatea de lapte și se mixează bine. Apoi se mixează și făină, praful de copt, nucile, zahărul și sarea. În ultimul rând se adaugă restul de lapte și ciocolata. Se amestecă bine compoziția.
Într-o tigaie pentru clătite – antiaderentă se încinge un cubuleț de unt. Apoi cu ajutorul unui șervet de absorbant se unge tigaie uniform cu untul topit. Se coc clătitele, având grijă să punem în tigaie doar câte un polonic o dată. Când la suprafață încep să apară bule atunci e semn că se poate întoarce clătita.
Le pudrăm cu zahăr și le servim călduțe pentru a începe ziua cu o porție de bună-dispoziție.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu