Oua gratinate cu sos bechamel



Reteta de la Paula Gafitescu

Ingrediente
7 oua
1 lingura unt
3 linguri faina
300 ml lapte
200 ml smantana grasa
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
50 gr cas de oaie
sare
piper

Treaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi.
In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de smantana intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Turnam restul de smantana si laptele treptat, amestecand continuu pentru a obtine un sos omogen si consistent. Lsam sa fiarba aproximativ 5 minute, dupa care il luam de pe foc.

Curatam ouale de coaja si le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Mararul si ceapa le spalam bine si te laiem marunt.
Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam in sosul bechamel ceapa, mararul, sarea si piperul dupa gust, apoi turnam compozitia in vas peste oua. Deasupra punem casul razuit.

Incalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul e incins, punem vasul la cuptor si-l lasam aproximativ 20 de minute pana se rumeneste deasupra.

Cand e gata servim cu pofta :P

Mai multe retete delicioase de la Paula gasiti pe blogul ei Enjoy dessert!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu