Caponata Siciliana


 Reteta de la Angela Lapadat   

Ingrediente:

- 1 dovlecel mai mare/2 mai mici sau vinete
- 1 tulpina de telina
- 1 ardei
- 1 ceapa rosie
- 1 catel usturoi
- 3 rosii
- 150-200 ml pasta de rosii
- 100 gr masline negre/verzi
- 2-3 lingurite capere
- 1 lingurita otet de vin/balsamic
- 1 lingurita zahar brun
- sare, piper
- ulei de masline

Mod de preparare
Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.
Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.
Dovleceii taiati cubulete nici prea mari nici prea mici ii calim in alt vas in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.
Daca aveti la indemana busuioc proaspat, tocati si presarati deasupra.

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours     




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu