Sorbet de ciocolata


Reteta de la Food Sinner

Ingrediente:
550ml apa
200g zahar (reduceti daca credeti ca va fi prea dulce)
75g cacao de buna calitate
170g ciocolata neagra sau cu lapte
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta de vanilie

Puneti 350ml apa la fiert cu cacaoa, sarea si zaharul. Im momentul in care da in clocot, mai fierbeti 1 minut, amestecand continuu cu grija caci tinde sa se umfle. Compozitia se va ingrosa usor. Luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati si restul de apa amestecat cu vanilia. Amestecati pana ciocolata se topeste si compozitia e omogena. Lasati compozitia sa ajunga la temperatura camerei, apoi turnati in vasul masinii de inghetata sau puneti intr-un vas si dati la congelator, amestecand din cand in cand pentru a evita formarea de ace de gheata. Sa aveti spor si pofta!

Un comentariu: