Rhubarb curd


Reteta de la Cosmin Ordean Boc  

Termenul de "Curd" ( din nefericire nu am gasit traducere in limba romana ) se refera de fapt la un produs rezultat din prelucrarea laptelui, insa "Fruit Curd" este de fapt un desert cremos cu multe "utilitati" in bucatarie: se poate intinde pe paine, se poate amesteca in inghetata, se pot umple cu el clatitele sau straturile de tort. Cel mai cunoscut este Curd-ul de lamaie ( Lemon Curd ) insa un gust fin si rafinat il are cel facut din rabarba

Avem nevoie de:
250 g. tulpini rabarbar proaspat
130 g. de zahar
4 oua de casa mari
8 linguri de unt ( la temperatura camerei )

Taiem rabarbarul ( spalat bine in prealabil ) in bucati mici de 2-3 cm lungime, il punem intr-o oala si il acoperim cu apa. Il fierbem apoi timp de 20 de minute la foc mic pana cand devine moale si lasa un suc de un roz apetisant. Il strecuram printr-o sita si masuram 160 ml de lichid. Ce ramane atat din pulpa cat si din lichid poate fi amestecat cu iaurt si putina miere... si va iesi un minunat si racoros iaurt cu rabarbar.
Cei 160 ml de suc de rabarbar ii vom amesteca cu ouale usor batute si zaharul si il vom pune din nou pe aragaz la foc mic, mestecand continuu pana cand temperatura interioara ajunge la 77 °C ( daca nu aveti termometru alimentar - pana cand incepe sa se ingroase si sa se lipeasca de spatele lingurii ).
Luam de pe foc si amestecam gradat toata cantitatea de unt. Punem totul intr-un vas cu capac, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il punem in frigider pentru cel putin o ora.
Copiii mei sunt topiti dupa el... de fiecare data cand deschid frigiderul dau tarcoale borcanului cu curd...

...asa ca trebuie pazit bine daca vrem sa nu il termine in prima zi :))

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu