Tarta cu caise si iaurt


Reteta de la Madalina Marin  

Ingrediente

* 2 ouă
* 300 g făină
* 125 g unt
* 150 g zahăr
* 1 plic praf de copt
* 300 g iaurt cu caise
* 1 fiolă esenţă de vanilie
* 300 g caise
* fulgi de migdale

Mod de preparare

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi vanilia şi se mixează în continuare.

Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se adaugă compoziţiei de unt cu zahăr împreună cu iaurtul. Se omogenizează bine.

Se tapetează o formă de tartă sau o formă de tort detaşabilă cu hârtie de copt, se pune jumătate de compoziţie, se aşează jumătate din cantitatea de caise tăiate sferuri, apoi cealaltă jumătate de compoziţie si restul de caise sferturi. Se presară deasupra fulgi de migdale şi zahăr.

Se coace tarta la foc micut cam 30 de minute. După acest timp se face testul scobitorii şi daca mai e nevoie se mai lasă un pic.

Se lasă să se racească complet apoi se poate porţiona.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu