Spanac soufle


Reteta de la Cosmin Ordean Boc 

 O mancare usoara, simpla si rapid de facut!
Spanacul proaspat cules din gradina.... il spalam bine , bine!
Pentru 6 portii , avem nevoie de :
1 kg spanac
3 oua
3 fire de usturoi proaspat
150 ml smantana dulce
putina nucsoara rasa

Dupa ce spalam spanacul il punem direct intr-o oala cu capac fara sa il scuturam de apa.
Il lasam la foc mediu pana se inmoaie ( aprox. 5 min. ), apoi il scoatem din oala... il scurgem bine, bine si il tocam marunt ( eu nu il toc niciodata prea tare pentru ca imi place sa ii simt textura ).
Batem ouale impreuna cu smantana intr-un vas separat, punem sare si putina nucsoara rasa.
Le amestecam cu spanacul intr-un vas termorezistent pe care apoi il punem intr-o tava mai adanca in care turnam apa fierbinte ( cam pana la jumatatea vasului termorezistent ).
Punem totul in cuptorul preincalzit la 180°C ( sau 160 cu ventilatie ) timp de 40 minute.
La noi spanacul se serveste musai cu oua ochiuri...
Bon appetit!

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu