Guguluf/chec cu capsuni, arahide si sos de caramel




Reteta de la Laura Pasca

Dupa cum ziceam ultima data de sosul de caramel ca l-am facut cu un scop, iata si scopul..:)
Am gasit o reteta de guguluf pe care nu o incercasem pana acum, adica nu preparat in acest mod, asa ca am zis sa fac o proba.:) Ceea ce gasisem eu era intr-o revista de retete culinare, acolo se specifica faptul ca in blat era introdus piuree de dovleac, dar eu am vrut capsuni si pufos si umed.
Astfel am renuntat la dovleac, am adaugat aproximativ 60-80 ml de apa si a fost exact cu mi-am dorit. Daca vreti sa il incercati, eu zic sa adaugati muuulti capsuni in blat inainte sa il bagati la cuptor, eu am pus doar pe fundul blatului si mi-a parut rau ca nu au fost mai multi. Anyway, a fost bun-bun! Si sa nu uitati: turnati sosul de caramel fara nici o mila..:))
Haideti sa nu va mai tin de vorba, sa trecem la treaba!:)

Ingrediente:
Pentru blat:

220 gr de unt
200 gr de zahar
1 praf de sare
2 pliculete de zahar vanilat
5 oua
400 gr de faina
1 pliculet de praf de copt
60-80 ml apa
200 gr de capuni
100 gr de arahide in coaja
zahar pudra

Pentru sosul de caramel:
Reteta pentru sosul de caramel o aveti aici (http://laupasca.blogspot.ro/2012/06/sos-de-caramel.html).

Pentru decor: sos de caramel, 100 gr de arahide amestecate cu un plic de zahar vanilat, 200 gr de capsuni.


Cum il preparam:
Se bate spuma untul cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si ouale unul cate unul amestecand continuu. Faina o amestecam separat cu praful de copt si treptat o adaugam in compozitie mixand continuu, pana incorporam intreaga cantitate de faina, apoi adaugam si apa si mixam.
La final se adauga si arahidele curatate, maruntite cat de cat (daca doriti le puteti lasa si intregi). Tava in care doriti sa coaceti se unge cu unt si se tapeteaza cu faina apoi se pune compozitia, se introduc capsunii intregi, felii sau cum doriti, si se introduce in cuptorul preincalzit, pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra.

Se decoreaza cu capsuni si cu sos de caramel peste care presaram arahidele maruntite si amestecate (eventual) cu un plic de zahar vanilat.

Mai multe retete delicioase de la Laura, gasiti pe blogul ei Bucatareste cu Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu