Capsuni cu busuioc


Reteta de la Cosmin Ordean Boc 

 Hmmm...o minune! Este reteta propusa de Michelin star Chef Michael Boudillat... o simfonie a gustului!

Pentru 4 persoane avem nevoie de :
30 capsuni mari...de cea mai buna calitate, de gradina, foarte proaspete ( daca se poate, culese in aceeasi zi)

25 ml ulei de masline extravirgin cu aciditate joasa
un baton de vanilie Bourbon
o mana de busuioc proaspat
o lamaie verde ( limeta )
100 gr. de zahar brun
o lingura de grenadina ( sirop de rodii )
piper de Sechuan

Taiem capsunile ca in imaginea de mai sus...prima data capacul, apoi facem o cavitate in interior ( cu un instrument sub forma de chiureta pentru scos samburii la fructe ) si apoi taiem cativa mm din varful capsunii astfel incat ea sa poata sta in picioare.
Maruntim apoi 6-7 capsuni + pulpa cea am scos-o din interiorul capsunilor + varfurile taiate...

... si amestecam intr-un bol totul : capsunile maruntite, uleiul de masline, sucul limetei, zaharul brun, vanilia ( pe care am razuit-o la suprafata cu cutitul, in asa fel incat sa obtinem un praf negru de vanilie), siropul de grenadina, putin piper proaspat macinat si bineinteles busuiocul proaspat, taiat marunt in fasii subtiri.
Umplem cu aceast amestec capsunile ( optional puteti pune si capacele cu codita pe care le-ati taiat initial peste ) si serviti imediat.

Eu personal va recomand si un pahar de Prosecco langa...
Sa aveti pofta!

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu