Buzunare cu cirese


Reteta de la Alina Codrean  

 Aveti nevoie de:

1 foaie de aluat de foietaj 
300 gr cirese
3-4 linguri zahar
1 lingurita amidon alimentar
1 galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte (pentru uns)

Se prepara astfel:

-se scoate foietajul din congelator si se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei
-se spala ciresele si se scot samburii 
-ciresele se pun intr-o oala si peste ele se adauga 3-4 linguri de zahar( sau cat doriti voi sa fie de dulci) si se lasa sa fiarba 10-15 minute pana se inmoaie putin
-o lingurita de amidon se amesteca cu cateva picaturi de apa si apoi se toarna peste cirese amestecand mereu pana sosul se ingroasa
-dupa ce sosul s-a ingrosat se lasa sa se raceasca
-aluatul se intinde foarte usor cu un facalet apoi se taie fasii (dupa bunul plac)
-se pun 1-2 linguri de cirese cu sos peste una dintre fasii, apoi adaugati peste cirese a 2a foaie gaurita cu ajutorul unui pai
ca sa sigilati buzunarul presati marginea aluatului cu o furculita
-puneti fiecare buzunar intr-o tava acoperita cu hartie de copt
-dupa ce ati impachetat toate buzunarele le ungeti cu galbenus de ou amestecat cu lapte
preincalziti la 200 grade cuptorul
-dati tava la cuptor pana aluatul prinde o culoare frumoasa
-cand aluatul s-a copt scoateti tava din cuptor si lasati buzunarele sa se raceasca inainte de a le servi

Sa aveti pofta!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita   





Un comentariu:

  1. Fiindca anul asta am cules doar doi pumnii de cirese din ditai pomul o sa folosesc dulceata de cirese de anul trecut si ciresele proaspete de anul asta. Iubesc reteta asta!

    RăspundețiȘtergere