Briose cu malai


Reteta de la Gabriela Cuzepan 

Nu, nu sunt mămăliguțe în miniatură, sunt brioșe delicioase, dar care au mălai în compoziție.

Și pentru cei mici, și pentru cei mari!

Ingrediente:

150 gr mălai
220gr făină grâu
1 lg praf de copt
100 gr zahăr
1 lg sare
2 ouă
2 lg miere
150 ml lapte
100 gr unt
Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Într-un vas mare se amestecă mălaiul, făina, praful de copt, zahărul și sarea. Într-un vas separat, se bat ouăle cu telul, după care se adaugă mierea și laptele. Se toarnă amestecul astfel format și untul topit în primul vas și se omogenizează cu telul, dar nu exagerat (e ok dacă rămân cocoloașe).

Se toarnă în formele din hârtie (aproape plin) și se introduc în cuptor pentru 15-20 minute.
Noi le-am servit calde, dar cu un pahar de lapte rece și a fost foarte bună ideea! Să le savurați cu plăcere!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul  Fusion Cooking!  


Un comentariu:

  1. Am făcut azi brioșele, dar trebuie să recunosc că nu am avut curaj să pun o lingură de sare. Am pus doar o linguriță rasă... Au crescut foarte bine și au ieșit crocante...intr-un cuvânt: excelente!

    RăspundețiȘtergere