Tarta cu sparanghel alb


Reteta de la Simona Haliga

Incontestabil, sparanghelul este una din vedetele sezonului actual,iar eu am reusit sa-l gatesc in fel si chip ,macar de doua ori pe saptamina.una din retetele care au avut un succes neasteptat a fost tarta de fata, careia nu am reusit sa-i pozez decit o ultima felie...

Ingrediente:
1 foaie de aluat foietaj,
400grame de sparanghel,
150 grame de brinza comté (sau la gruyère),
2 oua,
200 grame smintina,
1/2 de nucsoara,
1 buchet mic de patrunjel, tocat.

Aluatul foietaj se plaseaza intr-o forma de copt rotunda si se inteapa din loc in loc cu furculita.apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 7-8 minute,pina capata o usoara tenta aurie.In acest moment scoatem vasul din cuptor si il lasam sa se raceasca un pic.nu inchidem cuptorul insa,mai avem nevoie de el!:)
sparanghelul,curatat de coaja si cu capatul distal decupat citiva milimetri, se fierbe in apa cu sare cca 4-5 minute,in functie de grosime. Se scoate si se clateste cu apa rece,apoi se scurge de apa si se aseaza peste aluatul foietaj,intreg.
Intr-un bol batem cu furculita cele doua oua, adaugam smintina, brinza si nucsoara rase, precum si patrunjelul tocat.dupa omogenizare,turnam amestecul in forma cu aluat,peste sparanghel.dupa care plasam vasul iar in cuptor pentru cca 20 minute, tot la 180 grade,pina cind amestecul e coagulat si incepe a se rumeni.
servim cu o salata verde, din al carei dressing lamiia nu trebuie sa lipseasca si careia puteti sa-i mai adaugati ce vreti voi. La noi ridichile au fost o companie placuta si gustoasa!
pofta buna si multumiri gazdei! :)

Mai multe retete delicioase de la Simona, gasiti pe blogul : Alison`s trials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu