Ingrediente
* 250 g unt
* 4 ouă
* 250 g ciocolată cu alune
* 150 g făină
* 300 g zahăr
* 1 lingură cacao neagră
* 1 fiolă esenţă de rom
Crema :
* 200 g frişcă lichidă
* 200 g ciocolată amăruie
* 2 linguriţe cu zahăr
* 1 linguriţă cacao neagră
* 1 plic ness
Mod de preparare
Se topesc la foc mic ciocolata tăiată bucăţele şi untul. Se dau deoparte.
Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o spumă. Se amestecă apoi cu ciocolata si untul topite, făina cernută şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 de minute. Se dă la răcit.
Pentru cremă se pune ciocolata la topit în frişca lichidă împreună cu cacaoa , nesul şi zahărul. Se raceşte la frigider apoi se spumează un pic cu mixerul. Se întinde peste prăjitură.
Se lasă la rece pentru 0 oră după care se poate porţiona şi orna după preferinţă.
Poftă bună!
fara praf de copt?
RăspundețiȘtergerenu, in brownie originala nu se pune.
Ștergere