Brownie Chocolate Cake


 Reteta de la Madalina Marin    
Ingrediente

* 250 g unt
* 4 ouă
* 250 g ciocolată cu alune
* 150 g făină
* 300 g zahăr
* 1 lingură cacao neagră
* 1 fiolă esenţă de rom

Crema :

* 200 g frişcă lichidă
* 200 g ciocolată amăruie
* 2 linguriţe cu zahăr
* 1 linguriţă cacao neagră
* 1 plic ness

Mod de preparare

Se topesc la foc mic ciocolata tăiată bucăţele şi untul. Se dau deoparte.

Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o spumă. Se amestecă apoi cu ciocolata si untul topite, făina cernută şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 de minute. Se dă la răcit.

Pentru cremă se pune ciocolata la topit în frişca lichidă împreună cu cacaoa , nesul şi zahărul. Se raceşte la frigider apoi se spumează un pic cu mixerul. Se întinde peste prăjitură.

Se lasă la rece pentru 0 oră după care se poate porţiona şi orna după preferinţă.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   

2 comentarii: