Reteta de la Madalina Marin
Ingrediente
3 Blaturi:
* 6 ouă
* 8 linguri cu zahăr
* 12 linguri cu făină
* 1 plic praf de copt
* 2 linguri ulei
* 2 linguri cacao neagră
* 1 fiolă esenţă de rom
Cremă:
* 3 cutii de brânză Făgăraş Lacteea
* 200 g smântână
* 200 ml frişcă lichidă
* 3 linguri cu zahăr
* 2 pliculeţe de ness
* 4 pliculeţe întăritor de frişcă
Sirop:
* 180 g zahăr
* 250 ml apă
* 1 fiolă esenţă de rom
* 2 pliculeţe de ness
Glazura:
* 150 g ciocolată amăruie
* 100 ml frişcă lichidă
* 30 g unt
Ornat:
* 200 ml frişcă lichidă
* 100 g smăntână grasă
* 2 linguri de zahăr
* ciocolată rasă
* căpşuni
* trandafiraşi de napolitană Dr. Oetker
Mod de preparare
Se prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă atre cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul,esenţa de rom, apoi se cerne făina cu praful de copt şi cacaoa şi se încorporează uşor. Se împarte compoziţia în 3. Se coc pe rând blaturile în tava cu diametrul de 26 cm cu fundul detaşabil tapetat cu hârtie de copt. Se dau la răcit.
Pentru cremă se amestecă toate ingrediente cu mixerul până obţinem consistenţa dorită.
Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se adaugă apa şi se fierbe până ce s-a topit caramelul, iar la sfârşit se adaugă esenţa de rom şi nessul dizolvat în foarte puţină apă fiartă. Se dă la răcit.
Glazura: Se pun într-un vas la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul. Se amestecă continuu până se obţine o cremă omogenă. Se dă la răcit.
Asamblare: blat însiropat, jumătate de cremă, blat însiropat, cealaltă jumătate de cremă, blat însiropat, glazură, ornamente (frişcă bătută şi amestecată cu smântâna şi zahărul, ciocolata rasă, căpşuni şi trandafiraşi de napolitană). Se dă la rece pentru cel puţin 2 ore.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu