Tarta cu branza ricotta si afine



 Reteta de la Judy Elisabeta Fat    


300 g faina , 500 g branza ricotta , 175 g zahar , 4 oua , o lingurita de drojdie uscata , 6 linguri ulei , coaja rasa de la o lamaie , 50 g gris , 300 g afine , putina sare , unt pentru tava.
Facem un aluat din 150 g branza ,75 g zahar ,uleiul ,2 oua ,sarea si faina cernuta impreuna cu drojdia.
Separam galbenusurile de albusuri de la cele doua oua ramase,batem galbenusurile cu zaharul ramas ,adaugam coaja de lamaie si branza pe care am amestecat-o cu grisul.
Batem albusurile bezea si le adaugam si pe acestea la crema.
Incalzim cuptorul la 200ºC.
Intindem aluatul intr-o foaie subtirica,ungem tava cu unt si asezam foaia in tava.
Turnam crema peste foaie,spalam afinele si le asezam peste crema de branza.
Bagam la cuptorul cald si lasam la copt 40 minute.
Pofta buna!!!

Mai multe retete delicioase de la Judy gasiti pe blogul De toate     




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu