Reteta de la Buburuza Bubu
4 oua la temperatura camerei150 gr unt
170 gr zahar brun+o lingura zahar
120 ml apa
1 lingura cacao
1 plic praf de copt
270 gr faina
esenta rom (dupa gust,eu am pus doar jumatate din flacon)
2 banane
Punem un vas la foc mic si punem untul taiat cubulete,zaharul,cacao si apa,amestecam pana la topirea untului(sa nu fiarba)se lasa la racit cca 15 min.
Intr-un bol punem ouale,esenta de rom si le mixam bine cu lingura de zahar.Se adauga amestecul cu cacao facut inainte,mixam din nou cca 2 min dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,mixam cca 5 min la viteza medie.
Bananele se curata si se taie felii pe care le punem in aluat si amestecam cu o lingura de lemn.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(tava sa nu fie foarte mare)
Puneti tava in cuptorul in prealabil incalzit la 180 C pentru 30-35 min.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor,o sa lasam la racit 30min.
Bunnnn si acum ne va trebui un sos de ciocolata(nu este musai,se poate servi si cu zahar pudra)
Sos ciocolata
100 gr ciocolata cu lapte
50 ml frisca lichida
1 lingura cacao
Rupem in bucati ciocolata si o topim la bain-marie dupa ce sa topit adaugam frisca si cacaoa data prin sita,amestecam bine bine cca 2-3 min.Il lasam la racit cca 20 min inainte sa il servim cu o bucata de prajitura.
Mai multe retete delicioase de la Buburuza gasiti pe blogul ei, Buburuza Bubu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu