Mousse de cafea si ciocolata


 Reteta de la Magda Adina    


In primul rand vreau sa-i multumesc din suflet lui Anto ptr premiul castigat , ci anume :Meniul Perfect by Gordon Ramsay , carte pe care am rasfoit-o de nenumarate ori si din care am fff multe retete care stau la rand !!!!

Despre aceasta reteta pot sa va spun ca nu este prima pe care am facut-o din aceasta carte , insa se pare ca e prima pe care reusesc sa o postez !! Atunci cand sunteti in criza de timp , dar totusi va doriti sa faceti ceva dulce , merita sa o incercati !!

Ingrediente :
200 g ciocolata neagra ( 60-65% cacao )
250 g branzica mascarpone
2 linguri zahar pudra
2 lingurite rase de cafea solubila + 1 lingura apa calduta ( G a folosit 4 linguri de cafea espresso , tare si rece)
200 ml smantana ptr gatit
1 vf lingurita zahar vanilat
coacaze negre
biscuiti

Ciocolata o rupeti bucatele si o topiti la bain-marie .Cand aceasta este topita , luati vasul de pe foc si o lasati sa se raceasca.

Mixati branzica mascarpone cu zaharul pudra pana aceasta devine pufoasa.Amestecati cafeaua solubila cu apa calduta , apoi o puneti in compozitia de branza si mai mixati putin.Adaugati si ciocolata topita si racita si amestecati bine totul .

Separat , intr-un alt bol , mixati 150 ml smantana pana aceasta se ingroasa , apoi o amestecati cu compozitia de branza si ciocolata .

Puneti mousse-ul in cescute si lasati-l la frigider pana a doua zi .

Inainte de a-l servi , mixati cantitatea de smantana ramasa ( 50 ml ) cu zaharul vanilat si ornati fiecare cescuta cu un mot de smantana .

Ptr ca orice combinatie cu ciocolata este mult prea dulce ptr mine  , am hotarat sa adaug acestui mousse cateva bobite de coacaze negre ( reteta lui G era fara acestea).

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu