Briose cu nuca de cocos si ciocolata alba for Tea Party


Reteta de la Magda Adina    

 Chiar daca nu sunt prea mandra de faptul ca aceste briose au iesit mai bronzate decat trebuiau , va spun sincer ca au facut furori pe masa Sarbatorilor Pascale !!!

Si daca tot le-am pregatit ptr sarbatoare , le pot trimite si-n casuta lui Emily la Tea Partyunde tema din aceasta luna este culoarea galbena !!!

Ingrediente :
3 oua
100 g unt
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
125 ml iaurt cremos
1/2 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
200 g faina
60 g fulgi nuca de cocos
200 g ciocolata alba ( menaj)

Mixati ouale cu zaharul , pana acesta se topeste .Adaugati zaharul vanilat si mai mixati putintel.Adaugati si untul topit ( topiti untul 2 secunde la microunde  ) impreuna cu iaurtul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie , apoi amestecati bine toate ingredientele.

La final , adaugati si faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos .Amestecati din nou toate ingredientele.

Umpleti cu compozitia obtinuta formele de briose ,aprox. 1/3 din capacitatea acestora ( eu le-am umplut pe cele de silicon , dar la fel de bine puteti pune in hartiute sau in tava de briose unsa cu putin unt si tapetata cu faina  ) , apoi le bagati in cuptorul preincalzit ptr 20-25 de minute maxim !!!! Eu , dupa cum se vede si-n poze , era sa uit de ele si le-am tinut cu vreo 5 minutele in plus  (( , de delicioase au fost super , insa putintel prea coapte )))) , dar bine ca nu le-am facut scrum ca nu stiu cu ce mai serveam iepurasul !!!!

Dupa ce s-au copt , le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca , apoi le scoateti din formele de silicon.

Intre timp , topiti ciocolata pe baie de abur , apoi cu o lingurita puneti din ciocolata topita pe fiecare briosa .Ornati cu floricele de zahar si serviti .

Si daca va duceti cumva la Tea – Party , sa nu cumva sa uitati canuta cu ceai !!!!

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu